Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

Helyzetjelentés Hargitából

Megjelent PotyautasBothee új videója

2009-től gyengülni látszott az erdélyi rap. Mr.Siid és Szikra személyén kívül más, aktív előadót talán nem is tudnánk kiemelni a jelenlegi, magyar-román határon túlra szakadt erdélyi magyar rap előadók sorából. Itt-ott felbukkannak próbálkozások, de vagy az anyagiak vagy a kreativitás hiánya miatt megszűnnek.

 

 

 

PutyautasBothee 2010-től került látószögünkbe, amikor Szikrával közös dalát és ahhoz készült klipjét juttatta el szerkesztőnknek. Bothee előadásmódján akad csiszolnivaló, de az út, amin halad járhatónak tűnik. Ha nem vesződik el a közhelyek és a magyar hiphop-ban jelenleg divatos klisék hajszolásában, akár egy hosszú távú földalatti pályafutásnak is tanúi lehetünk. Szövegei érdekesek, friss képet adnak környezetéről, egyfajta csíki riporter.

Véleményünk szerint sikeresebb lenne előadónevét, annak magyar helyességével írni. Hogy miért? Autentikusabb egy olyan környezetben, ahol a magyar előadók csak közvetlen környezetükben érvényesülnek (azon belül is szűrten), illetve jelentése jellemezi menetelését ismertségének kiterjesztésében.

 

Április 9-én debütált videója, amiben a Mosqeeto duó működik közre megosztja közönségét. A megjegyzések között a magyar-román ellentétre utaló kommentárok része alapvetően ellent mond a hiphop kultúra által képviselt értékeknek, de reméljük Bothee-t ez nem téríti le az útról, amin jár. Csíkszereda nem ingerszegény környezet, társadalmi és gazdasági problémákból akad bőven. Kár lenne ezeket figyelmen kívül hagyva a múlt sérelmeivel foglalkozni.

 

 

2012-03-28

Támogatók