Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

CsiCsó interjú

Interjú CsiCsóval, amelyben többek között arról is beszámol, hogy miért szakadt ketté az ADFK…

G. R.: - Az ADFK-ban négyen voltatok, egy ideje már csak ketten. Az eredeti felállásban a „Tényállásokkk” volt az utolsó dalotok. Külön érdekessége a dolognak, hogy két tag pont akkor vált ki, amikor az együttes csúcson volt…Jó helyezést értetek el a Told a májkot 2013 rap versenyen, de Abudabi és Mc Benőő valamiért nem akart ebből a sikerből egy szeletet sem. Minek tudható ez be szerinted? Adtak elfogadható indokot a srácok?

CsiCsó: - Én úgy gondolom, hogy a kitartó munka mindig meghozza a kívánt eredményt, de ha egyes emberek irigyek, nincs életcéljuk, főleg csapaton belül, az már probléma…és ez nem a csapat előnyét, hanem hátrányát hozza meg.

Abudabival kezdeném, aki kétszer is picsát csinált a szájából, egyszer egy fellépésre nem tolta el az arcát – egyéb problémákra hivatkozva, máskor pedig a Told a májkot versenyen sem jelent meg betegségre hivatkozva. Hozzátenném, a versenyt megelőző napon még dumáltunk, hogy minden rendben, de másnap még a telóját is kikapcsolta, majd körülbelül két hét után jelentkezett…akkor már tudtam, hogy ő is egy link csávó!

Benőő meg azt gondolja, ha felvesz nála valaki egy zenét, akkor ő mekkora király, pedig ez nem így van. Ő is kifordult magából minden szinten, irigykedett, hogy velem mért dolgozik ez meg az, vele pedig miért nem. Én úgy gondolom, mindenki a saját maga ura, én is magamnak szereztem ismeretséget, nem nyaltam be soha senkinek és a pozitivitásból adódóan jöttek össze a közös dolgaim bármely más előadóval. Magyarul: tettem érte. Ő viszont az a fajta, aki otthon ül és várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön. Köszi, ebből én nem kérek! A Told a májkot döntő előtti hetében bejelentette, hogy ő is kiszáll az ADFK-ból. Indokot nem mondott, mondtam jól van, legyen. Ehhez képest egy olyan embernek – Abudabinak – adott bizalmat, akivel még életében nem találkozott…ennyit róla.

Maradtunk ketten Slonerrel, akit – mondhatom – a sors küldött, hiszen vele lehet együtt dolgozni. Számíthatok rá, mind csapattársként, mind testvérként.


G. R.: - Arról mi a véleményed, hogy az idei Track Battle versenyre egy közös dallal jelentkeztek? Négyen nem volt nekik jó a közös munka, ketten már jó?

CsiCsó: - Megmondom frankón, nem kérek a linkségből. Meg sem hallgattam, mert nem is érdekel.

 

G. R.: - Tehát maradtál Te és Sloner, ez a duó jelenleg az ADFK. Ketten továbbjutottatok a már említett verseny döntőjébe és ennek eredményeképpen felléptetek a Hegyalja Fesztiválon. Milyen volt a koncert hangulata Tokajban?

CsiCsó: - Igen, sikerült megszereznünk a második helyet, ez egyenesen a Hegyalja Fesztiválra dobott minket, ahol igen remek hangulat volt, leszámítva a térdig érő sarat meg a szakadó esőt. (Nevetés.) Pazar hangulat volt, remek emberek. BIG UP TOKAJ!

 

G. R.: - Visszatérve a Told a májkot versenyre…Mit gondolsz azzal kapcsolatban, hogy ismét egy szegedi projekt vitte a fődíjat? Egyöntetű volt a zsűri véleménye arról, hogy ők jobbak nálatok?

CsiCsó: - Őszintén, semmit! Nincs bennem/bennünk az, hogy hát mi jobbak voltunk. Saiidékat idézném: „CsiCsó ez profi – ebbe nem tudunk belekötni!”

 

G. R.: - Ha már itt tartunk, akkor említsük meg azt a két dalt is, amit a nyertes Fakapoe-val és az elődöntőben szintén résztvevő Lusta Bítekkel készítettél. Kinek az ötlete volt ez az együttműködés?

CsiCsó: - Már régóta terveztük, aztán egy nap Faka rám csörgött – van-e kedvem lekoccanni szegedre. Egyből igent mondtam és már ott is volt minden, egész este raktuk a Lustákkal a cuccokat, reggelre pedig megszületett a két szerzemény.


G. R.: - Márciusban megjelent a „Mi hozzuk” című dal videóklippje, amiben a Hírwevőkből ismert Raporterrel rímelsz. Milyen emlékekkel nézel vissza a forgatás napjára?

CsiCsó: - Mondhatom, hogy zeneileg a legjobb emlékem. Nagyon sokat jelent ez a trekk nekem, de szerintem Raporternek is. Megérkeztem Debrecenbe és már pörgött is minden, kocc a tóciba, ott felkaptuk a srácokat és mentünk megőrülni, úgy ’90-es évek fílingbe. (Nevetés.)

Nagyon jó barátságot ápolok a Hírwevők összes tagjával, és hamarosan jönnek a közös cuccok is.


G. R.: - Számíthat a közönség a közeljövőben ADFK klippre is?

CsiCsó: - Tervezünk klippet persze. Van pár alternatíva, de még nem állt össze a kép. Szívesen forgatnánk Debrecenben vagy Szegeden. Lehet, hogy valamelyik közreműködésből lesz még idén valami.

 

G. R.: - Közel fél éve a Pánikszobával is együtt rapeltél egy dal erejéig. Az „Itallap” című számról van szó. Van még tervben közös cucc?

CsiCsó: - Természetesen! Tisztelem a srácok munkásságát és emberileg is patent arcok, jönnek az ADFK Lemezre és a szóló lemezemre is!


G. R.: - Az ADFK lemez készülget?

CsiCsó: - Igen készül, sőt! Lesz egy szóló lemez Sloner tesómtól és egy külön korong tőlem is! Nagyon besűrűsödtek a dolgok mostanság, rengeteg a meló, de úgy érzem, tavaszra meglesznek a dolgok. Sloner lemeze tíz trekkes lesz körülbelül, az enyém is. Az ADFK Pedig kb. húsz trekket fog tartalmazni, szóval jövőre kap a nép elég sok ’90-es hangzású rapzenét. A teljesség igénye nélkül pár közreműködő: HÍRWEVŐK, BOBAKROME, PÁNIKSZOBA, DLC, MR. SIID, BARH, SZIKRA, BUSA PISTA, FAKAPOE, KÉNYSZERSZÜNET! Bítek: Lusta Bítek, Mishop, OneShot – Karcok meg a Pánzs testvér! DJ Pánzs lesz a szólólemezem zenei producere.

 

G. R.: - Kit tartasz a jelenlegi felhozatalból tehetségesnek a hazai szcénában?

CsiCsó: - A jelenlegi elitet úgy gondolom, mindenki ismeri, úgyhogy a feltörekvők táborából, vagyis az úgymond underground undergroundjából emelnék ki párat: Barhx, Limitált Széria, Mishop, Fakó, ABM Crew, Ksz Family és még sorolhatnám!

 

G. R.: - Sok sikert neked és az ADFK-nak! Üzensz még valamit az olvasóknak?

CsiCsó: - Köszönjük szépen Testvér! Big up a ’90-es évekbeli Hip Hop-nak!

 

Az interjút készítette: S. R.

2013-11-17

További bejegyzések

«
1
»

Támogatók