Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

C-Lance interjú (második rész)

A nemrég megjelent C-Lance interjúban sok érdekességet megtudhattunk az underground producerről, de az infoáradat még nem ért véget. Az interjú folytatódott a Guestlist.net-en. Szemeket és füleket kinyitni, itt a második rész!...


GL.: Mondtad, hogy mostanság szorosan együtt működtök Dj Lethal-al. Elmagyaráznád egy kicsit pontosabban, hogy mit is jelent ez, min dolgoztok? Mikor láthatjuk a munka eredményét?

CL.: Igen. Először is nagy megtiszteltetés együtt dolgozni vele, ő egy legenda. A munkái a House of Pain-től a La Coka Nostra-án át a Limp Bizkit-ig legendásak. Igen, az utóbbi időben együtt dolgozunk néhány durva ütemen. Alapjában véve, csinálok egy beat-et, átküldöm neki, ő pedig ráteszi a varázslatos érintését. Egymásra tesz élő hangzásokat, aztán szörnyeteggé formálja őket. Elkezdtünk dolgozni Young De-vel Californiából, aki eléggé odaver. Hamarosan hallható lesz.


GL.: Próbáltál valaha előtérbe lépni és lökni valamit a mikrofonba? Ha nem, akkor törted már ezen a fejed?

CL.: Haha. Soha nem gondoltam erre. Nincs miről reppelnem. Én a zenék producere szeretek lenni. A zenekészítés a szenvedélyem. Azt hiszem a hangom furcsa és nem túl mély, az akcentusom bostoni. Nem is hiszem, hogy meghallgatnám magam, szóval nyomatom az alapokat.


GL.: Ki a kedvenc producered?

CL.: Jó kérdés. Alchemist. Mindig is ő volt és ő is lesz.GL.: A hip-hop zenén kívül más zenék is érdekelnek? Hatással vannak ezek a saját zenéidre?

CL..: Igen, még szép! Mindig is Metallica rajongó voltam, Slipknot és hasonlók. Mintázok kevésbé ismert zenékből is az egész világból. Például progresszív rock Japánból, vagy egy folk csapat Hollandiából, éppúgy mint egy Török pop előadótól. A zenei étvágyam sokat változott amióta elkezdtem Vinnie-vel dolgozni.


GL.: Jó gyerek voltál a suliban, vagy az a fajta aki mindig bajba került?

CL.: HaHa. Jó gyerek voltam. Nem nagyon kerültem bajba. Egyszer, ha jól emlékszem, az óvodában egy lánynak megdobtam a homlokát egy kővel miközben hintázott. Ezt leszámítva jó gyerek voltam.


GL.: Voltál valaha letartóztatva?

CL.: Soha.


GL.: A kilencvenes években nőttél fel(ami szerintem a hip-hop aranykora). Ki a kedvenc előadód abból a korszakból?
CL.: Igen. A kilencvenes években nőttem fel, de a korszak nagy részében még kicsi gyerek voltam. Nem nagyon érdekelt a hip-hop olyan 98-99-ig, amikor 11 éves voltam csak. Én Eminemen és Jedi Mind Tricks-en nőttem fel. Azonban a kérdésedre válaszolva, azt kell mondjam Dr.Dre és Ice Cube a kedvenceim.

http://www.youtube.com/watch?v=iE-H9xcq1Ec


GL.: Mit gondolsz, a hip-hop megváltozott azóta?

CL.: Drasztikusan. Akkoriban léteztek rapperek, producerek és rajongók. Manapság minden egyes rajongó zenéket is készít. Természetesen most is megvannak a rajongók, de a közösségi oldalakkal meg minden. Nem telik el 5 perc egy olyan poszt nélkül, hogy "Csekkold az új számom!" Ahogy mondtam, még mindig sok csodás zene készül, de a közösségi média nagy részben megváltoztatotta a hip-hop-ot.


GL.: Ha a Doki időgépével visszamehetnél az időben, hova mennél?

CL.: Visszamennék a Patriots Superbowl vereségéhez, és megmérgeznémEli Mannings gatorade-jét. HaHa, nem, valószínűleg visszamennék abba az időbe, amikor Dre és Eminem együtt kezdtek el dolgozni, és csak bámulnám őket.


GL.: Az ütemek John Carpentere-ként is emlegettek már. Van kedvenc filmed tőle?

CL.: Az eredeti Halloween. Az egy klasszikus. Ő alkotta meg minden idők legikonikusabb horror karakterét. Azóta persze vagy 300 Halloween film készült.


GL.: Múltkor említetted, hogy hatalmas horror rajongó vagy. Melyik fajta horror a kedvenced? A pszichológiai, a természetfeletti, vagy a véres sorozatgyilkosos?

CL.: Igazából egyiket sem részesítem előnyben, horror az horror. Mindegyik rajongója vagyok. Azt hiszem a mostani horror filmek már nem olyan jók, mint a korábbiak, de az új Evil Dead nagyon ottvan. A horror filmeket beleviszem a zenémbe. A sötétebb oldala vonz a zenének, ami látszik is az alapjaimban.


GL.: Van valamilyen fóbiád?

CL.: Nem szeretem a sok embert magam körül, de ez nem valami betegség, egyszerűen nem szeretem.


GL.: Érdekel a politika? Kire szavaztál?
CL.: Nem igazán. Obamára szavaztam.


GL.: Ha nem lennél a zene bizniszben, akkor hol csinálnál karriert?

CL.: Ember, jó kérdés! Fogalmam sincs. A zene az egyetlen amit szenvedéllyel csinálok. Mindig is szerettem volna egy étterem tulajdonos lenni. Egy napon talán ezt fogom csinálni.


GL.: Ha állatnak születtél volna, mi lennél legszívesebben?

CL.: Legszívesebben oroszlán, a dzsungel királya. Minden más állat fél tőled, ugyanakkor családközpontú vagy. Az oroszlán az egyik leggyönyörűbb alkotás a földön
 

 
GL.: Végül jöjjenek a random kérdések. Kanye or Jay-Z?

CL.: Jay-Z.


GL.: Psycho-social vagy Violent by Design?

CL.: Violent by Design.


GL.: Vámpír vagy Farkasember?

CL.: Farkasember.


GL.: Eddie Murphy vagy Chris Rock?

CL.: Eddie Murphy.


GL.: Nike vagy Adidas?

CL.: Nike.


GL.: Hús vagy vega?
CL.: Hús.


GL.: Kocsi vagy motor?

CL.: Kocsi.


GL.: Keresztapa vagy Nagymenők?

CL.: Nagymenők.
 

 

Sz.Máté

2013-08-25

További bejegyzések

«
1
»

Támogatók