Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

C-Lance interjú

Akik eddig nem tudták ki C-Lance, azok most mindent megtudhatnak róla ami fontos. C-Lance a legnagyobb nevekkel dolgozik együtt az underground hip-hop-ban. Olyanokal mint a La Coka Nostra, Vinnie Paz, Dope Nixon, és még sokakkal...


Akik eddig nem tudták ki C-Lance, azok most mindent megtudhatnak róla ami fontos. C-Lance a legnagyobb nevekkel dolgozik együtt az underground hip-hop-ban. Olyanokal mint a La Coka Nostra, Vinnie Paz, Dope Nixon, és még sokakkal az Army Of The Pharaos-ból, de persze ez csak töredéke a munkásságának.. A napokban készült vele egy interjú a Guestlist zenei portálon, ezt az interjút adoptáltuk most nektek is. Hogy mindenki tudja kiről is van szó, a következő zenéből talán beugrik, akik pedig nem ismerték, ideje elkezdeni a kutatást!


Guestlist: Először is, honnan jött a név, C-Lance?

C-Lance: Ez nagyjából a rendes nevem, a srácok a középiskolában Lance.nek szólítottak, az igazi nevem pedig Craig, szóval innen jött, nem sokat törtem rajta a fejem.

GL.: Volt valamilyen különös pillanat az életedben, amikor rájöttél, hogy a zenélés az, amivel foglalkozni akarsz?

CL.: Azt hiszem minden zenésznek megvan ez a pillanata. Számomra ez akkor jött el, amikor Vinnie Paz elkezdett érdeklődni a zeném iránt, és mondta, hogy küldjek át pár alapot. Nyilvánvalóan mindenki álmodozik arról, hogy a megélhetésért zenéljen, de amikor egy olyan elismert művész mint Vinnie érdeklődik a cuccodért, na az volt az a pillanat.

GL.: El tudom képzelni. Mégis hogyan jött ez az egész, hogy Vinnie felvette veled a kontaktot?

CL.: A fősulin voltam, amikor küldtem pár beat-et Doap Nixonnak az Army Of The Pharaos-ból. Doap lejátszott néhányat Vinnie Paz-nak, akitől másnap kaptam is egy e-mailt, és most itt vagyunk.


GL.: Nagyjából mindenkivel együtt dolgoztál aki beletartozik az underground rap krémjébe, beleértve a Swollen Members-t, a Jedi Mind Tricks-et, R.A. The Rugged Man-t. Van még valaki ebből a közegből akivel szívesen dolgoznál?

CL.: Evidence-el és a Dialated Peoples-al szeretnék valami közöset, amúgy meg a kedvenc előadóimmal dolgozom együtt.

GL.: Hogyha dolgozhatnál bárkivel a világon, nem számít mekkora név, ki lenne az?

CL.: Eminem a befutó, ő a kedvencem. Imádnám a munkát Everlast-el, ő is benne van top 5-be nálam.

GL.: Rengeteg ambíciózus producert érdekelhet, hogy mit használsz az alapok készítéséhez?

CL.: Egy Yamaha Motif Xs6-os keyboard-ot használok és FL stúdiót. Már számtalanszor elmondtam, hogy teljesen mindegy mit használsz, ha nincs meg a tehetséged, vagy a jó füled a zenéhez, dollárok ezreit elköltheted jó felszerelésre, de ez nem fog számítani. Mindig a következő hasonlatot szeretem erre használni. Alchemist edényekből és serpenyőből jobb beat-et tud készíteni, mint egy tehetségtelen kölyök 5000 dolláros dob géppel.

GL.: Mi inspirál téged a zenédben? Van úgy hogy az előadók akikkel dolgozol megmondják milyen hangzást szeretnének, vagy csak csinálsz valami durva alapot, és aztán megnézed, hogy melyik brigádhoz passzol a legjobban?

CL.: Minden inspirál, ha hallok más művészeket, ihletet kapok. Néha amúgy csináljuk ezt, mint a Madchild esetében. Azt mondta-" kéne valami érzelmes, valódi élet cucc", máskor meg-"kéne valami igazán agresszív, eldobod az agyad téma", de legtöbb esetben csak adom magam és csinálom a saját hangzásom, a saját ötleteimet, aztán elküldöm Vinnie-nek, Bill-nek, vagy Mad-nek, és ők csinálják a dolgukat vele.

Mostanában nagyon sok beat-en dolgoztál a Madchild (a Swollen Members-ből) Lawnmower albumon, amiről személy szerint azt gondolom, hogy a legjobb munkáid közé tartozik. A visszajelzések túlnyomórészt pozitívak, erre büszke lehetsz. Folytatni fogjátok az együttműködést a jövőben is?

CL.: Igen, köszönöm, nagyra értékelem! Tényleg rohadt jó visszajelzéseket kaptunk az albummal kapcsolatban. Az elmúlt időszak munkáinak legjobb hangzása, tele új ötletekkel. Nagyon jó látni a pozitív rajongói reakciókat. Természetesen Mad a tesóm, már egy rakás anyagunk van a következő Madchild és Swollen Members albumokhoz.

GL.: A kis fűnyíró ember nyilvánvalóan utalás a Stephen King regényre. Milyen kitalált karakter passzolna hozzád és miért?

CL.: HaHa, jó kérdés. Sonny lennék a Bronxi meséből, mert csak csinálom a dolgom, és elismerek mindenkit. Ráadásul teljes mértékben olasz vagyok és minden a családomról szól.

GL.: Rengeteg alapod eléggé komor hangzású. Ez a komorság egy másik vonatkozása az életednek?

CL.: HaHa, vicces, hogy ezt mondod. Igen rengeteg beat-em komor, sötét. Ki nem állhatom a napot, bárcsak minden nap esős lenne és sötét. Hatalmas horror rajongó vagyok, a kedvenc műfajom. A feleségemmel állandóan horrort nézünk. Egy rajongó egyszer azt mondta, én vagyok a beat-ek John Carpentere, ami nagyon tetszett.

GL.: Melyik a kedvenc horror filmed?
 
CL.: A sátán bosszúja.
GL.: A következő egy évben mit hallhatunk C-Lance-től.

CL.: Nagyon sok jó zenét a csapatommal az Enemy Soil Squad-al. Vinnie Paz, ILL BILL, Heavy Metal Kings, OuterSpace, AOTP, Madchild, Swollen Members, Slaine... jelenleg szorosan együttműködöm Dj Lethal-al a House of Pain/La Coka Nostra-ból.


GL.: Azt gondolom, tényleg durva lenne, ha csinálnál egy produceri albumot, tehát a zenékért teljesen te lennél felelős, a vendég közreműködők pedig azok az előadók lennének akikkel már együtt dolgoztál, esetleg feltörekvők, akiket még nem ismernek. Fontolgattad ezt valaha? Biztos vagyok benne, hogy lenne rá kereslet.

CL.: Gondolkodtam ezen én is mostanában. Beszéltem is Paz-el erről. Meg akarom tervezni, hogy mikor jöjjön el erre a megfelelő pillanat. Nem akaok csak úgy kijönni egy albummal, amin van random 16 alapom, rajta pedig egy csomó MC. Meg akarom tervezni az albumot, legyen koncepciója. Nagyobb rajongói bázist és szélesebb kapcsolatrendszert akarok építeni addig, hogy igazán nagy előadók lehessenek rajta.

GL.: Van olyan feltörekvő MC vagy producer akit tudnál ajánlani a Guestlist olvasóinak?
CL.: Igen, G-Mo Skee és Kanadából Snak The Ripper és D-Sisive.


GL.: Okés, a végére néhány gyors kérdés. Coke vagy Pepsi?
CL.: Coke.

GL.: Drogok vagy alkohol?
CL.: Egyik sem.

GL.: Obama vagy Bush?
CL.:Obama.

GL.: Michael Myers vagy Freddy Krueger?
CL.: Michael Myers.

GL.: Dr. Dre vagy RZA?
CL.: Dre.

GL.: Nappal vagy éjszaka?
CL.: Nappal.

 

Sz.Máté

2013-08-13

További bejegyzések

«
1
»

Támogatók