Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

Talib Kweli Budapesten

Felejthetetlen élményben lesz részük azoknak, akik jegyet váltanak Talib Kweli budapesti koncertjére. A legendás brooklyni MC a PRLMNT nevű helyen fog fellépni november 21-én!

Talib Kwelivel ünnepli tízedik születésnapját a Crazy Stylez

Akik már a ’90-es években figyelemmel kísérték a Hip Hopot, azoknak biztosan ismerős Talib Kweli neve és munkássága. Számomra – és még sokak szerint – legfontosabb albuma a Mos Def-fel közösen készített Black Star, olyan nagyszerű dalokkal, mint a Brown Skin Lady, a Definition, vagy a Respiration.

A minőségi hanganyag a Rawkus Records gondozásában látott napvilágot, amely lemezcég 1995 és 2007 között több ikonikus raplemezt jelentetett meg. A teljesség igénye nélkül néhány kiemelkedő darab: The High & Mighty - Home Field Advantage, Pharoahe Monch - Internal Affairs, Big L - The Big Picture, Kool G Rap - The Giancana Story. Érdemes meghallgatni a lemezkiadó válogatásalbumait is, a Soundbombing három részét, valamint a duplalemezes Lyricist Lounge-ot és egylemezes folytatását. Ezeken a válogatásokon más kiadók emberei is helyet kaptak, például Big Punisher (R.I.P.), Eric Sermon, Kool Keith, KRS One, Nate Dogg (R.I.P.), Redman, Guru (R.I.P.), vagy R.A. the Rugged Man, akiről sokan azt hiszik, hogy newschool arc, holott már ’92 óta nyomja a rapet, mellesleg filmkészítéssel is foglalkozott. Ha már itt tartunk, akkor kötelezőnek tartom megemlíteni a Bad biology (Halálos orgazmus) című 2008-as filmet, ami állítólag kibaszott beteg horrorkomédia, és Prince Paul, Remedy (Wu-Family), meg Vinnie Paz is szerepel benne.

Talib Kweli szövegei általában afro-centrikusak, amelyekben fontos hangsúlyt kap a szociális és politikai véleménynyilvánítás. A Black Star utáni nagy durranás a Hi-Tek-kel együtt készített Reflection Eternal: Train Of Tought című nagylemez, ami szintén kiváltotta a kritikusok és a rajongók elismerését. A projektben Talib Kweli MC-ként, Hi-Tek a teljes zenei anyag producereként vett részt. Közreműködőként Xzibit, Rah Digga, Kool G Rap, és a De La Soul is színesíti az albumot.
Hi-Tek-kel aztán 2008-tól 2010-ig készítették a Reflection Eternal album folytatását, ami a Revolutions per Minute alcímet kapta.

Ezeken kívül az énekesnő Res-szel és a Hip Hop producer 9th Wonderrel is készített nagylemezt, sőt Madlibbel készült egy EP is kellemes jazzes hangzással. Tíz szólólemeze közül legsikeresebb a 2007-es, húsz dalt tartalmazó Eardrum, amiről személyes kedvencem a Listen című dal.

A Crazy Stylez nevű szervezőcsapat ígérete szerint meglepetésekkel teli partira számíthatunk, kiváló látványvilággal. A lényeg, hogy Talib ott lesz, és élőben hallhatjuk majd a legjobb dalait!

Az eseményről bővebben itt olvashattok:

https://www.facebook.com/events/1468028573517770/

 

Írta: Shocker Rhymes

2015-11-19

További bejegyzések

«
1
»

Támogatók