Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

Merénylet Suge Knight ellen!

Suge Knight neve szinte minden raprajongó számára ismerősen cseng, hiszen ő volt az, aki a Death Row kiadó főnökeként olyan tehetségek útját egyengette, mint 2Pac, Snoop Dogg, Tha Dogg Pound, DJ Quik, Nate Dogg, Lady Of Rage.

Suge Knight neve szinte minden raprajongó számára ismerősen cseng, hiszen ő volt az, aki a Death Row kiadó főnökeként olyan tehetségek útját egyengette, mint 2Pac (R.I.P.), Snoop Dogg (akkor még Snoop Doggy Dogg néven rappelt), Tha Dogg Pound, DJ Quik, Nate Dogg (R.I.P.), Lady Of Rage. Rövid ideig MC Hammer is az ő kiadójánál dolgozott, és még sokan mások. A kiadót 1991-ben alapította The D.O.C.-vel, Dr. Dre-vel és Dick Griffey-vel, majd saját kezébe vette az irányítást a lemezcég felett. Az első Death Row kiadás, a „The Cronic” című Dr. Dre album volt 1992 decemberében, ez rövid időn belül háromszoros platina lett, de 1996 év végéig minden album többszörös platinastátuszba emelkedett a Death Row kiadványaiból. A rekordot azóta is 2Pac „All Eyez On Me” című duplakorongja tartja, ami kilencszeres platinalemez lett!Vasárnap hajnalban egy Chris Brown koncerten több – egyes források szerint kettő, mások szerint hat – lövést kapott a hírhedt nagyfőnök. Nem tudni még, hogy ő volt-e a célpont, vagy csak elvétett lövések eredménye a szituáció, de tudva Suge előéletét, nem kizárt, hogy meg akarták ölni. Őt tartják a 2Pac és Notorious B.I.G. gyilkosság fő részesének, sokak szerint ő szervezte meg ezeket, vagy legalábbis valamelyiket a kettő közül. Olyan hírek is terjengtek már, hogy 2Pac-kal üzleti konfliktusokba került, mielőtt Pac-ot agyonlőtték. Ezelőtt is voltak durva ügyei Suge-nak, például Vanilla Ice-ot halálosan megfenyegette, hogy átvegye tőle az „Ice Ice Baby” című dal jogdíjait, így a fehér rapper kénytelen volt „hozzájárulni” a Death Row Records bevételeinek növeléséhez. Tény, hogy Suge Knight, az egykori amerikai futball játékos sosem válogatott a módszerekben, ha dollármilliókra volt szüksége.


A Suge Knight ellenes merénylettel kapcsolatban ismét többen találgatnak, beindultak a pletykák, hogy The Game keze volt a háttérben, vagy Chris Brown szervezte meg a merényletet. Akármi is volt az indíték, és akárki az elkövető, nem járt sikerrel, ugyanis Suge túlélte, segítség nélkül sétált ki a klubból és azóta sikeresen megoperálták, az intenzív osztályon ápolják. Egyébként nem ez az első eset, hogy rálőttek Knight-ra. 2005-ben volt egy hasonló eset, információink szerint akkor Kanye West partijában lőtte meg egy kokaindíler.


Íme egy videó a legújabb merénylet kapcsán. Ez akkor készült, amikor már kiértek a rendőrök a helyszínre:


Egy másik videóban látszik, hogy The Game is a buliban tartózkodott és volt egy kis verekedés is:


Írta: Shocker Rhymes és Sixfeet

2014-08-25

Támogatók