Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

Capone-N-Noreaga a Corvintetőn – élménybeszámoló

Október 23, eljött a nagy nap! Na, nem a szabadságharc megemlékezésére gondolok most, hanem arra, hogy egy nagyon tehetséges duó látogatott el hazánkba, New York-ból...

Nem hiszem, hogy a CNN formációt be kell mutatni azok számára, akik huzamosabb ideje hallgatnak rapzenét, de pár mondatban mégis jellemzem a munkásságukat. A duó 1995-ben alakult Queens-ben és az év decemberében elkezdték felvenni első lemezüket. Capone közben börtönbe került és emiatt 1997 áprilisában látott napvilágot a The War Report. A nehézségek ellenére igazi koncepciózus albumról beszélhetünk, a hanganyag és a borító szempontjából is. Az előlapon mindketten katonai öltözetben állnak, a „C” betű bal felső sarkában egy kézigránát látható, a hátlapon gázmaszkban az egyik tag (a szem alapján nem tudtam megállapítani, hogy melyik, csak tippelek, hogy Noreaga).

Az amerikai sikerlistákon előkelő helyen zárt az album, és nagyon pozitív kritikai fogadtatása volt. Az eastcoast-westcoast ellentétet az LA, LA című dalukkal fejezték ki, ami tulajdonképpen visszavágás a Dogg Pound New York, New York című számára. A The War Report után több lemez is megjelent, és szólóalbumokat is készítettek a srácok, de azért emeltem ki az első lemezt több mondattal, mert szerintem az sikerült a legjobban. Több olyan tehetséggel dolgoztak együtt az évek során, mint Busta Rhymes, DJ Premier, a Mobb Deep, a Neptunes, és még sorolhatnám. A My Hood című produkcióról se feledkezzünk el, amiben a Dogg Pound tagok is rappelnek, akikkel anno egymást fikázták…eszerint szent a béke.
Ennyit a CNN történetéről, lássuk a koncertet! A hely igazi földalatti hangulatot árasztott magából, ami elég nonszensz kijelentés, ugyanis ez a Corvintetőn volt. Rutinos hazai előadók (NKS, Egyenlők) után éjfél körül kezdett a CNN. Elsőnek Capone jelent meg a színpadon, majd pár perc múlva ott volt Nore is. Egymást követték az olyan nagyszerű dalok, mint a T.O.N.Y., a Bloody Money, az Illegal Life, a Y’all Don’t Wanna, a Talk to Me, Big Time, a Superthug, és a CNN „jelentése” meghaladta az egy órát. A két nagy múltú MC energikus volt, láthatóan lelkesedéssel nyomták végig a műsort. Egy kicsit furcsa volt, hogy szinte egyáltalán nem pacsiztak a közönséggel, emiatt nem tűntek közvetlen arcoknak, de talán be volt nekik adagolva, hogy ezt tartogassák a buli végére a VIP-jegyes résztvevőknek…nem tudom. A második sorból néztem végig a koncertet, és szerencsére pár deci whiskey meg pár üveg sör elfogyasztása után is emlékezetes maradt számomra ez az élmény.


Fotó: Tóth Attila


A koncert után Capone beállt az italpult mögé és sikerült vele dedikáltatnom a The War Report CD-t. Filctollat kaptam kölcsön egy mellettem álló CNN rajongótól, ez fontos momentum, később jön elő a lényege! Noreaga nem volt sehol, vagyis valahol volt, de nem szem előtt. Valószínűleg a VIP teremben pihent, csajozott vagy italozott.
Pár óra eltelte után észrevettem egy spanommal, hogy Capone, Noreaga és DJ Nadir indulnak lefelé a Corvintetőről, a kijárat felé vezető lépcsőn. Gyorsan utánuk szaladtunk és közben a nevüket kiáltottam. Capone azonnal megfordult és lepacsiztam vele, Noreaga viszont csak ment tovább a lépcsőn. Ekkor Nadir után szóltam, hogy dedikáltatni akarom Nore-val a CD-met, Capone már aláírta. Nadir kérdése hideg zuhanyként ért: „Van nálad valami, amivel alá tudja írni?” Bizony nem volt, és a körülöttem lévőknél sem. Kevesebbet kellett volna kortyolni, akkor talán előzőleg nem felejtek el tollat szerezni valakitől. Black Ice spanom – ha már a dedikáltatás bukott – előállt azzal, hogy készítsünk közös fotót, a még közelünkben maradt Capone-val. Capone lelkesen átkarolta a spanom, és közben örömmel pózoltunk hárman a kamera felé, amit egy segítőkész kidobóember vett át a spanomtól…Mi történt? Ebben a k***a pillanatban lemerült a gép aksija! Végülis nem fotózás meg dedikáltatás miatt mentünk a koncertre, úgyhogy csak nevettünk az egészen. Tisztelet és köszönet a szervezőknek!

Írta: Shocker Rhymes

2014-10-26

Támogatók